BIO Bez černý – sušený plod, 100 g – sklizeň 2024

269,00 s DPH

BIO sušený plod odrůdového Bezu černého se stopkou. Jedná se o mix odrůd HASCHBERG/SAMPO v kvalitě BIO

41 skladem

Termíny doručení

Předpokládané doručení 21.10.–23.10. více informací

Zásilkovna
ČP Balík Do ruky 165,00
Osobní odběr

Platit můžete více informací

Bankovním převodem / QR Platba
Nejlepší cena za posledních 30 dní: 211,00 s DPH
Zobrazit historii cen
Katalogové číslo: 031 Kategorie: ,

Popis

Balení obsahuje 100 g sušeného plodu odrůdového bezu černého.

Jedná se o mix odrůd HASCHBERG/SAMPO v kvalitě BIO. Bez je sbíraný a balený ručně v chráněné krajinné oblasti pod bájnou horou Blaník. Bez pro Vás pěstujeme na rodinné farmě v sadu na 5,33 hektarech. Je sušen přímo na farmě v kondenzační sušárně, tak si zachová všechny potřebné a léčebné látky včetně typické vůně a chuti té nejlepší kvality.

V lidovém léčitelství platilo pořekadlo: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni“.

Ze sušených plodů bezu můžete připravit sirup nebo šťávu, likér, tinkturu pokud jste to nestihli při sběru čerstvých.

Upozornění: není vhodné pro osoby citlivé nebo alergické na plod bezu černého. Opatrnost je třeba při podávání dětem.

Dávkování je individuální. Běžné jsou 1 až 2 šálky čaje denně – kdy pro přípravu jednoho šálku postačí vrchovatá čajová lžička plodu.

Doporučený postup přípravy: Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 – 2 x denně.

Sušené bobule už nejsou toxické, mohou se i jíst, ale doporučujeme 5 bobulí denně.

Hmotnost: 100 g
Složení: 100 % sušený plod bezu černého
Skladování: v suchu
Trvanlivost: 3 roky
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Rodinné balení: Ano
Doporučeno pro děti: Ano
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Sklizeň: 2023

Další informace

Hmotnost 0,16 kg

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.